Werksessie Er toe doen in coronatijd

Dialoog over Creatieve oplossingen in Coronatijden
Over een week komt ons Er toe doen in corona-tijd, een MAAT-ifest uit. Hierin doen we een pleidooi voor MAATwerk, MAATjes, passende MAATregelen en creativiteit, en delen we onze ervaringen van Coronatijd en creatieve oplossingen. Graag delen we deze ervaringen en oplossingen met anderen, en voeren graag een dialoog hiervoor.

Kom je ook?
Schrijf je via dit formulier in op de online werksessie van 27 oktober 2020 van 15.30-17.00 uur via ZOOM. We gaan graag als co-onderzoeksteam met jullie in gesprek wat jullie ervaringen waren en in hoeverre die overeen komen met ons MAAT-ifest.

Programma van de werksessie
De sessie zal starten met een korte kennismakingsoefening, en presentatie van onze kant. Daarna zullen we in break-out rooms in gesprek gaan in kleiner gezelschap. We proberen hierin onze creatieve aanpak online voort te zetten.

De kern van het MAAT-iftest
Juíst mensen in kwetsbaarheid zijn gebaat bij maatwerk in deze tijd, doordat naast Corona, hun situatie nog gewoon doorspeelt en de continuering van ondersteuning van groot belang is. Voor een volgende crisis zijn vijf lessen met tips uit eigen ervaring geformuleerd:

  • Blijven meedoen
  • Gehoord en gezien voelen
  • Zorg en ondersteuning samen vormgeven
  • Begrijpen wat je mogelijkheden zijn
  • Blijf creatief met digitale middelen
  • Toekomst: doe het samen met ons

Lees alvast ervaringen in de Coronatijd van co-onderzoekers op de Verhalenbank.

Over het proces
Het delen en onderzoeken van persoonlijke ervaringskennis in een co-onderzoek met anderen in een soortgelijke situatie helpt bij het doorkomen en de verwerking van moeizame periodes, zoals een pandemie. Het maakt dat je het gevoel hebt dat je ertoe doet, het leidt af, en het relativeert. Je krijgt andere perspectieven, duidt hierdoor je eigen verhaal, en maakt ook mogelijk dat je bijdraagt aan een groter geheel. Je doet ertoe, in een tijd die lastig is. Het delen en luisteren in een leerkring van ervaringen, en hiermee komen tot een lijst met aanbevelingen geeft voldoening. Zeker als deze vervolgens worden besproken met mensen die hier wat mee moeten!