Alleen met twee kids thuis

Wat is lastig?

Supermarkt
Ja wat ik wel vind, is dat het een beetje overdreven is vind ik allemaal. Want als ik wil boodschappen moet 1 kind buiten blijven staan. Want je mag niet met 2 kinderen maar normaal gesproken als jij je kind alleen thuislaat wordt de kinderen bescherming gebeld en nu is het allemaal normaal. Dus ik vind heel veel dingen gewoon echt heel erg krom. Maar ik ga er wel gewoon goed mee om. Ik bedoel ja, ja ik kan er wel mee gaan zitten maar.. Ik weet niet of je er wat mee, ja wat aan hebt of zo weet je. Om te gaan stressen.

Je weet niet hoe lang het duurt
Ja je weet niet waar het eindigt en dat is het moeilijkste van dat.

Corona-drama: onbegrip waarom lockdown
Ik ga je heel eerlijk zeggen, ik hoor wat je zegt. Ik ga ook niet mee in die corona drama want vorig jaar had je een andere griep, mensen gingen daar ook dood van. Corona is nou echt zo’n nieuw, ik vind dat, ja ik zeg je eerlijk ik vind het gewoon niks nieuwe hype of zo. Het is nu iedereen heeft corona, je moet uitkijken want je krijgt corona. Maar bijvoorbeeld, er is ook aids, er is ook soa. Daar wordt nooit echt een drama van gemaakt. Toch? Maar dit wordt wel een beetje van ja nu is het corona. Elke, in het ziekenhuis is er corona maar ik begrijp, als ik eerlijk ben ik zie geen bewijzen van papieren of mensen zijn getest of dit of dat. Ik vind dat wel gewoon wel, ik vind het best wel moeilijk soms om te geloven. Heel eerlijk.

Vergelijking met aids en so
Ja ik vind het, kijk… Het zou ook, kijk corona zal wel bestaan maar het is gewoon te overdreven. Want weet je hoeveel ziektes er allemaal lopen en waarom ineens is de corona nou ineens zo’n hele heisa. Ik bedoel nu mogen wij niet naar buiten maar weet je hoeveel mensen met soa lopen. Dan mag je dat ook niet naar buiten sturen. Of mensen met aids. Weet je er zijn zoveel ziektes, dat ik denk van iedereen.. Mochten toentertijd allemaal naar buiten. De winkels waren gewoon open. Ik vind dat gewoon, ik vind het overdreven man. Ik… Maar ja, ik weet ook voor mijzelf het gaat niet lang duren want anders gaat het uit de hand lopen en ik weet niet hoe Rutte dat gaat oplossen. En dat wordt nog een heel probleem. Ik ga hier in de supermarkt, weet ik veel.. Ik nam afstand en die vrouw wordt helemaal lijp. Nou sorry maar mensen gaan.. Mensen, ja eigenlijk wil je zo iemand je aanvallen dat ik denk joh doe even rustig man. Ik ben niet ziek of zo? Weet je.. Of, ik vind het echt, ik vind het ook moeilijk en ik.. Daarom zeg ik, ik ben, ja ik ben blij dat ik gewoon er om kan lachen ook weet je want ja.

Mensen in supermarkt zijn agressief: vooral ouderen
Ik was ook gisteren, af en toe doe ik boodschappen, zonder problemen. Maar gisteren was ik zó gestrest, dat was niet normaal. Ik denk ja, hoe moet ik nou boodschappen doen. Mensen zijn zo agressief.

Ik heb 2 personen, met 3 personen zijn we boodschappen gaan doen. En ik moest betalen, dan had ik 2 karretjes. Nou… Dat was echt, een oude man die was ontploft omdat ik 2 karren boodschappen had.

Ze zeiden dat kan niet. Dus toen was ik 1 dag, ik zeg waarom hebben jullie niet in de ochtend boodschappen gedaan van 8 tot 9? En toen, toen had ze grote mond tegen mij. En toen heb ik wat teruggezegd toen ja andere kant, toen gingen die anderen bemoeien [I: Ja ja].

Ritme totaal verstoort
Je ritme is ook eigenlijk, mijn ritme ik ga je heel eerlijk zeggen is helemaal naar de filepijnen. Ik ben moe, ’s ochtends ja je, iedereen slaapt lekker uit bijvoorbeeld hè. Nu in plaats van de wekker om half 7 gaat de wekker helemaal niet meer. Je bent gewoon moe, je gaat ’s avonds veel later, nog veel later naar bed omdat je al de hele dag al, je zit veel binnen. Het is echt.. Het is krom hoor. Ik voel me echt, ja ik voel me echt zo van moe en dan weer fit en dan weer moe. Het zijn net van die golven die je hebt.

Weinig leefgeld voor eten kinderen
Ik zeg je wel eerlijk, ik kan de leefgeld wie ik dan krijg om rond te komen, ik zeg je eerlijk het eten gaat sneller op hier in huis. Ja je bent thuis, kinderen willen eten meer. Dat zie ik ook wel. Dat ik ook wel denk van wow, weet je best wel heftig man. Uh…

Dus gisteren heb ik ook chips, dat was in de aanbieding toen heb ik dat gehaald voor de kinderen en koekjes. Want je doet maandag boodschappen in dat gezin en vrijdag is het op.

Veel eerder op dan anders hè.

Dus, heb ik gisteren ook aan de kinderen gedacht.

Dat leg ik net uit, mijn kinderen eten ook best wel veel meer. Dus alle, zeg maar die kleine.. Mijn [onverstaanbaar] boodschappen mee that’s it. Maar je ziet gewoon, het gaat te snel [I: Ja]. Brood gaat snel op. Nou ja, ik koop wel meer lekkere dingen hè, chips bijvoorbeeld. Maar ik zeg je eerlijk, ik koop nu ook wat meer.. Snacks. Niet snacks om elke dag frikandel te eten maar ja.. Het, het om het uit te rekken of zo. Ja het is echt [I: Ja], verschrikkelijk. Dat stukje vind ik wel dat ik denk van.

Wat werkt?

Mee met de flow
Ja, eigenlijk, ja ik zit sowieso best wel veel thuis. Daar vooral. Maar ik ga je heel eerlijk zeggen ja ik… Ja ik leef gewoon mijn leven eigenlijk wel gewoon. Maar ja ik vond het ook niet erg als ze [de kinderen] thuis waren want ja weet je, ik heb een TV in mijn slaapkamer. De ander heeft een tablet. Ja, weet je, dan zitten we eigenlijk gewoon met z’n allen te chillen eigenlijk. Dus het is, maar ja met die corona. Dus ik ga een beetje mee in de flow gewoon eigenlijk.

Heel veel mensen zijn gewend aan hun werk, maar ik ben altijd wel thuis dus voor mij is het niet zo’n ramp. Snap je, voor mij verandert niet.. Ik heb geen werk, ik heb geen school meer, ik was toch al thuis voor mijn kinderen altijd. Een stukje voor mij is niets verandert, het thuis zitten ook. Dus ja ik ben het wel een beetje gewend om zo te leven [lachend], om wel eerlijk te zijn.

Kinderen hechten aan je
Natuurlijk is het wel wat zwaarder met die kinderen thuis maar ik ga je wel eerlijk zeggen we zijn wel nu meer gehecht aan elkaar dan ooit zeg maar. Het is wel even van de eerste week, 2 weken had ik het wel zwaar maar nu vind ik het wel meevallen. [Naam] heeft zijn PlayStation, dat is namens de familie zeg maar heeft hij een PlayStation gehad. Dus hij kan online spelen.

Het is eigenlijk, dat zei ik laatst tegen mijn vriendin. Toen zei ze van huh waarom zeg je dat, ik zei van die corona crisis heeft mij eigenlijk wel getest. Weet je, mij en mijn kinderen. Want het wordt steeds, weet je ik vind het wel gewoon.. Ik vind het wel fijn eigenlijk weet je om mijn kinderen nu… Om mij heen te hebben. Het lijkt mij straks raar als de school weer begint. Dat gaat 11 mei beginnen natuurlijk, of 12 mei.

Opvang op school
Maar hij gaat ook de halve dagen naar school omdat hij speciaal onderwijs heeft. Dus ja hij wordt ’s ochtends opgehaald en hij gaat gewoon tot 12 uur naar school. En ondertussen is er ook opvang geregeld door juf [naam] tot 3 uur. Dus in principe, ik mag niet klagen eigenlijk qua kinderen.

Ja, [naam] is vandaag voor het eerst naar de opvang gegaan. Ze wordt opgehaald met een busje. Er zijn maar een aantal kinderen die mogen gaan en zij is een van de vijf. In [plaatsnaam], die naar de opvang gaat. Omdat ze ook heel sociaal is hè, ze houdt ook van met kinderen en ik merk het ook als ik met haar in de speeltuin dat ze even denkt van nou even wennen weer met een kindje weer in contact. Maar je ziet echt dat zij dat miste. Echt..

Jeugdteam heeft schoolopvang geregeld
Kijk weet je wat het is, omdat ik die jeugdteam heb natuurlijk en ik heb ze natuurlijk ook echt aangepakt van ja kijk jullie willen, jullie willen zo graag wat voor mij betekenen. Maar ja, er gebeurt maar steeds niks. En toen hebben ze dus de gemeente, ik weet niet wat ze geregeld hebben maar in ieder geval een opvang voor [jongste dochter]. Ik had zoiets van ja het is voor mij niet echt nodig omdat… Ik vind het wel fijn om met mijn dochter thuis te zitten. Zij is niet zo lastig. Natuurlijk uh.. [Naam] en [naam] zijn natuurlijk leeftijdsverschil. Dus er is soms wel ruzie in huis, dat je soms wel denkt van wauw heftig. Maar ja… Uh.. Op zich, eigenlijk na lange duur gaat het wel steeds beter. Lijkt het wel te gaan. Omdat je went aan elkaar nu. Dus het lijkt of je hechter aan elkaar wordt en je..

Lekker de deur uit
Ja en voor de rest eigenlijk doe ik gewoon mijn best, ja ik zit gewoon veel thuis. En ik ga ook wel, ik ga je heel eerlijk zeggen ik ga ook nog wel eens de deur uit. Ik ben ook bij mijn moeder geweest even. Ik ben ook bij mijn vriendin geweest, ik begrijp het wel. Die corona is best wel heftig allemaal maar ik wil niet in die depri gat vallen wat iedereen heeft eigenlijk. Dat doe ik ook voor mijn kinderen, dat ik mij gewoon sterk blijf houden en doorgaan met de flow. Dus ja, eigenlijk d