Ouderenpanel Aging & Later Life

Dit is een oproep van een partnerorganisatie Amsterdam UMC

Om het welzijn van ouderen te kunnen verbeteren is er wetenschappelijk onderzoek nodig. Om die reden heeft het onderzoeksprogramma Aging & Later Life een ouderenpanel opgericht om ouderen te kunnen betrekken bij wetenschappelijk onderzoek. Hieraan doen het Amsterdam UMC, UvA, VU, het Universitair Netwerk Ouderenzorg en het Ben Sajet Centrum mee.

De doelgroep van ons panel zijn mensen van 65 jaar of ouder.

Onderzoekers kunnen, via het ouderenpanel, ouderen vragen om deel te nemen aan onderzoek. U kunt hierbij denken aan:

  • Geraadpleegd worden bij de aanvraag voor een subsidie voor onderzoek;
  • Betrokken worden bij het opzetten van onderzoek;
  • Gevraagd worden om deel te nemen aan een onderzoek;
  • Gevraagd worden om mee te denken over de communicatie van uitkomsten.

Wat houdt meedoen in?

Als u mee wilt doen aan het ouderenpanel vult u eerst een digitale vragenlijst in. Informatie over uw leefsituatie, uw gezondheid, maar ook of u bijvoorbeeld ervaring heeft met het verlenen van mantelzorg is voor ons van belang om te weten. Op basis van deze informatie kunnen onderzoekers bepalen welke ouderen zij kunnen uitnodigen voor hun onderzoek.

Onderzoekers van het Amsterdam UMC, UvA, VU, het Universitair Netwerk Ouderenzorg, het Ben Sajet Centrum, of de coördinator van het ouderenpanel kunnen u vervolgens één of meerdere keren per jaar benaderen voor deelname aan onderzoek. Dit kan bijvoorbeeld een interview met u zijn over de duidelijkheid van vragenlijsten voor informatiefolders die onderzoekers willen gebruiken in hun onderzoek. Het kan ook gaan om een bijeenkomst met andere ouderen waarin u onder leiding van een onderzoeker in discussie gaat, of u kunt bijvoorbeeld benaderd worden om instructies te testen. 

Eenmaal per jaar wordt een nieuwsbrief naar alle deelnemers verzonden met daarin de resultaten van de onderzoeken.

Privacy en het gebruik van uw persoonsgegevens

Voor deelname aan het ouderenpanel worden uw persoonsgegevens verzameld, gebruikt en bewaard. Het gaat om contactgegevens zoals uw naam, adres, geboortedatum en om aanvullende gegevens over uw leefsituatie en gezondheid. Het verzamelen, gebruiken en bewaren van uw gegevens is nodig om de onderzoekers van het programma in de gelegenheid te stellen om u te betrekken bij het onderzoek dat zij doen.

De coördinator van het ouderenpanel heeft als enige toegang tot uw gegevens. De onderzoeker heeft alleen toegang tot de gegevens die door de coördinator van het ouderenpanel worden verstrekt.

Heeft u vragen?

Als u vragen heeft over het ouderenpanel, of u wilt meer informatie ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de coördinator van het ouderenpanel:

Contactgegevens

Bernadette Jurriën-Zaal
Coördinator ouderenpanel Aging & Later Life
Email: b.jurrien-zaal@amsterdamumc.nl
Telefoonnummer: 020 – 444 8320
Bereikbaar op maandag tot en met donderdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s