Vergroten zelfstandigheid mensen door technologie

Afstudeerproject Assistive Technology: het vergroten van zelfstandigheid voor mensen die hun handen niet (meer) kunnen gebruiken
Wij zijn Babette, Michelle, Pascale en Sarah en vanuit de opleiding ergotherapie aan Hogeschool van Amsterdam zijn wij bezig met ons afstudeerproject Assistive Technology. Het project is opgestart in opdracht van het Centrum voor Cliëntervaringen, Ruud van Zuijlen (ervaringsdeskundige), Barbara Groot vanuit het Amsterdam UMC en Enis Reyhan vanuit Cliëntenbelang Amsterdam. 

Assistive Technology is elk item, apparaat, softwareprogramma of productsysteem dat gebruikt wordt om de functionele mogelijkheden van personen met een beperking te vergroten, te onderhouden of te verbeteren. In dit project onderzoeken wij welke vormen van Assistive Technology er zijn om de zelfstandigheid van mensen die hun handen niet (meer) kunnen gebruiken te vergroten en hun eigen regie terug te geven. 

Het onderzoek wordt gedaan door in gesprek te gaan met de doelgroep, professionals werkzaam met de doelgroep en ook de leveranciers van Assistive Technology. Aan hen vragen we met welke vormen van Assistive Technology bekend zijn en wat de ervaringen hiermee zijn. Op het moment van schrijven, 2 november 2020, hebben wij contact gehad met tien professionals/leveranciers en drie ervaringsdeskundigen. Naast de gesprekken met de ervaringsdeskundigen en professionals doen wij literatuuronderzoek naar de effecten van Assistive Technology en welke mogelijkheden Assistive Technology biedt. 

Het uiteindelijke doel van het project is om alle verzamelde kennis en informatie te bundelen zodat dit gemakkelijk toegankelijk wordt voor iedereen die hierin geïnteresseerd is. Dit zal (waarschijnlijk) gedaan worden in de vorm van een website. Met dit project hopen we de zoektocht naar Assistive Technology te vergemakkelijken en ons steentje bij te dragen aan betere participatie en meer eigen regie voor mensen die hun handen niet (meer) kunnen gebruiken. 

Heeft u interesse om deel te nemen aan ons project of heeft u verdere vragen, neem dan contact op via projectassistivetechnology@gmail.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s