MAAT-IFEST: pleidooi voor maatwerk in coronatijden


Het delen en onderzoeken van persoonlijke ervaringskennis in een co-onderzoek met anderen in een soortgelijke situatie helpt bij het doorkomen en de verwerking van moeizame periodes, zoals een pandemie.

Het maakt dat je het gevoel hebt dat je ertoe doet, het leidt af, en het relativeert. Je krijgt andere perspectieven, duidt hierdoor je eigen verhaal, en maakt ook mogelijk dat je bijdraagt aan een groter geheel. Je doet ertoe, in een tijd die lastig is. Het delen en luisteren in een leerkring van ervaringen, en hiermee komen tot een lijst met aanbevelingen geeft voldoening. Zeker als deze vervolgens worden besproken met mensen die hier wat mee moeten!

Ons pleidooi
Dit is ons MAAT-IFEST. Hierin doen we een pleidooi voor MAATwerk, MAATjes, passende MAATregelen en creativiteit, en delen we onze ervaringen. De kern:

Juíst mensen in kwetsbaarheid zijn gebaat bij maatwerk in deze tijd, doordat naast Corona, hun situatie nog gewoon doorspeelt en de continuering van ondersteuning van groot belang is. Voor een volgende crisis zijn vijf lessen met tips uit eigen ervaring geformuleerd:

  • Blijven meedoen
  • Gehoord en gezien voelen
  • Zorg en ondersteuning samen vormgeven
  • Begrijpen wat je mogelijkheden zijn
  • Blijf creatief met digitale middelen
  • Toekomst: doe het samen met ons

Lees alvast ervaringen in de Coronatijd van co-onderzoekers op de Verhalenbank.

Schrijf je ook alvast in op de online werksessie van 27 oktober 2020 van 15.30-17.00 uur. We gaan graag als co-onderzoeksteam met jullie in gesprek wat jullie ervaringen waren en in hoeverre die overeen komen met ons MAAT-IFEST.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s