Evaluatie co-creatie Ouderenvriendelijk Buitenveldert

In het kader van Age-Friendly Amsterdam werken in de wijk Buitenveldert oudere bewoners in cocreatie samen met de gemeente aan het verbeteren van de ouderenvriendelijkheid van de wijk. Het doel van het onderzoeksproject “evaluatie cocreatie ouderenvriendelijk Buitenveldert” was het verkrijgen van diepgaand inzicht in het verloop van het proces van cocreatie. In het Eindrapportage Evaluatie cocreatie ouderenvriendelijk Buitenveldert (2020) worden de onderzoeksmethode, de bevindingen van het onderzoek en de aanbevelingen gericht op ontwikkelaars en uitvoerders van vergelijkbare projecten in andere (Amsterdamse) wijken toegelicht. Concluderend wordt gesteld dat de werkgroep als betrouwbare partner met een unieke, eigen stem geloofwaardigheid verworven heeft. Door middel van volharding en het zoeken en bewandelen van alternatieve wegen is positief resultaat bereikt. Hoewel het spanningsveld tussen de gemeente en de achterban niet altijd even gemakkelijk is, was en is de faciliterende rol van het stadsdeel belangrijk in het proces.

Foto gemaakt door: Fred van Diem Fotografie op 5-12-2019 bij een vergadering van de werkgroep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s