Hoe kunnen mantelzorgers hun belasting verminderen?

Hoe kunnen mantelzorgers hun last verminderen?

Tineke Abma werd onlangs door Radio 1 geïnterviewd over de zorgen van de mantelzorger. Mantelzorgwerk wordt zwaar onderschat, m.n. het zorgen voor een demente partner, en komt vooral op het bordje van vrouwen die ook al betaald zorgwerk verrichten. In reactie gaan vrouwen minder werken of worden ZZP-er, hetgeen hun economische zelfstandigheid aantast. Wettelijke regelingen ter waardering en ondersteuning sluiten niet aan bij behoeften of zijn onbekend (9 op de 10 maakt er geen gebruik van).  Naluisteren kan hier.

Tineke presenteerde bevindingen uit het onderzoek “‘Negotiating Health” (Programma Vrouw en Gezondheid, ZonMw) en de rapportage van het Centrum voor Clientervaringen. Ook reageerde ze op luisteraars. Het thema leeft enorm gezien grote aantal reacties.

De rapportages over mantelzorg vanuit participatief actieonderzoek van het CvC:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s