Van ZZ naar GG: patiënten en zorgverleners in gesprek 

Van ZZ naar GG. Dat is wat diverse gezondheidscentra in A’dam bezighoudt. Maar merken patiënten dat de huisarts een ander gesprek met hen voert? En hoe vinden ze dat? In opdracht van de Samenwerkende Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG) heeft het CvC in twee gezondheidscentra van de SAG spiegelgesprekken gehouden om dit te achterhalen. Het eerste uur vond een gesprek met de patiënten plaats en luisterden de hulpverleners. In het tweede uur vond een dialoog tussen beide groepen plaats. Patiënten konden hun ervaringen met GG vertellen en leerden over de veranderde werkwijze van de zorgverleners. Zorgverleners hoorden hoe patiënten de GG-gesprekken beleefden en wat voor effect de methode op hun leven/welzijn heeft.

Meer informatie: Mavi Vink, tel. 06-13356663.

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s