User-led onderzoek: assistive technology

Assistive technology helpt mensen om eigen regie te behouden en te kunnen participeren. Zo ook Ruud, ervaringsdeskundige en partner van het eerste uur van het CvC. 

Ruud heeft MS en kan zonder Assistive Technology niet zelfstandig functioneren omdat hij zijn handen niet kan gebruiken. Hij had de wens om zijn eigen kennis op het gebied van Assistive Technology te delen, en in een actieonderzoek aan te slag te gaan met barrières van procedures van aanvraag van Assistive Technology en de kennislacune bij zorgprofessionals op dit vlak.

Samen met Barbara Groot, coördinator van het Centrum voor Clientervaringen schreven ze een plan dat gehonoreerd is door FNO Klein Geluk. Samen met Clientenbelang Amsterdam en hopelijk vele partners gaan ze komende twee jaar al onderzoekend aan de slag. We starten met gesprekken met mensen die hun handen niet kunnen gebruiken. Ruud doet peer-counseling, en tevens worden wensen, behoeften en ervaren barrières in zo’n gesprek zichtbaar.

Bekijk hier een filmpje waarin we uitleggen wat Assistive Technology is, wat het kan betekenen voor eigen regie, en hoe wij willen bijdragen aan verandering.

Schermafbeelding 2020-09-10 om 21.33.52

Meer informatie over het project op de site van FNO Klein Geluk.

Inmiddels is Enis Reyhan, samen met Ruud en studenten van de Hogeschool van Amsterdam (Ergotherapie) druk bezig met het project.

Kent u mensen die u met ons in contact wilt bergen? Heel graag: Laat het ons weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s