User-led onderzoek: assistive technology

Assistive technology helpt mensen om eigen regie te behouden en te kunnen participeren. Zo ook Ruud, ervaringsdeskundige en partner van het eerste uur van het CvC. Ruud heeft MS en kan zonder Assistive Technology niet zelfstandig functioneren omdat hij zijn handen niet kan gebruiken. Hij had de wens om zijn eigen kennis op het gebied van Assistive Technology te delen, en in een actieonderzoek aan te slag te gaan met barrières van procedures van aanvraag van Assistive Technology en de kennislacune bij zorgprofessionals op dit vlak.

Samen met Barbara Groot, coördinator van het Centrum voor Clientervaringen schreven ze een plan dat gehonoreerd is door FNO Klein Geluk. Samen met Clientenbelang Amsterdam en hopelijk vele partners gaan ze komende twee jaar al onderzoekend aan de slag. We starten met gesprekken met mensen die hun handen niet kunnen gebruiken. Ruud doet peer-counseling, en tevens worden wensen, behoeften en ervaren barrières in zo’n gesprek zichtbaar.

Meer informatie over het project op de site van FNO Klein Geluk.

Mee doen in een klankbordgroep, of als partner in het project? Laat het ons weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s